Cantuccini salati zijn hartige amandel-Parmezaanse kaaskoekjes gebakken met verse rozemarijn. Deze biscotti worden dubbelgebakken en zijn drie maanden houdbaar in een glazen weckpot of een afgesloten koektrommel.
voorbereiding45 minutesminutes
kooktijd1 hourhour
afkoelen en rusten3 hourshours
totale tijd4 hourshours45 minutesminutes
ingrediënten
300gtarwebloem
½tlbakpoeder
200gParmezaanse kaas
25gverse rozemarijnnaaldjes fijngehakt
200ggepelde amandelenwaarvan 150 g fijngemalen en 50 g heel grof gehakt
3scharreleieren
30mlextra vierge olijfolie
instructies
Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de bloem, 1 tl zout, het bakpoeder, de Parmezaanse kaas, rozemarijn en de fijngemalen amandelen door elkaar. Voeg de eieren, olijfolie en 25 ml koud water toe en kneed dit 10 min. lang. Voeg de grof gehakte amandelen toe als het deeg een korrelige massa is en kneed nogmaals alles flink door elkaar. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en zet deze afgedekt 1 uur in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met vochtige handen het deeg tot langwerpige stroken van ongeveer 7 x 20 cm en 2-3 cm hoog en leg ze op de bakplaat. Leg er een vel bakpapier bovenop. Bak de cantuccini salati 40 min. Laat ze 1 uur afkoelen.
Snijd ze in plakjes van 1 cm dik, leg deze nogmaals op de bakplaat en bak de cantuccini nog 15-20 min. onafgedekt. Laat afkoelen en serveer de cantuccini.
Voedingswaarde:
calorieën: 135kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 8g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Receptuur en bereiding Complimenti, Haarlem Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel