Cooling down! Sorbetijs is een fijne zomertraktatie. En het leuke is: je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig.
voorbereiding1 hourhour
kooktijd25 minutesminutes
invriezen2 hourshours
totale tijd3 hourshours25 minutesminutes
Kookgerei
evt. ook nodig: ijsmachine
ingrediënten
± 600 g schoongemaakt fruit(voor ± 400 ml puree)
evt. 1 blaadje gelatine
200gsuiker
evt. 1 eiwit
evt. 1-2 el likeur of 1 el wodka citroensap,naar smaak
instructies
Laat diepvriesfruit ontdooien. Pureer het fruit en meet ± 400 ml puree af.
Week de gelatine, als je die gebruikt, 10 min. in ruim koud water.
Verwarm intussen de suiker samen met 250 ml water al roerend totdat alle suiker is opgelost. Zet het vuur uit. Knijp het gelatineblaadje goed uit en los op in het suikerwater. Roer het suikermengsel met een snufje zout en de fruitpuree goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat citroensap. Laat helemaal koud worden in de koelkast.
Meng evt. voorzichtig het eiwit en de likeur/wodka erdoor en draai volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine tot sorbetijs. Heb je geen ijsmachine, zie dan de tip hieronder. Laat het ijs voor gebruik ± 15 min. in de koelkast wat zachter worden.