aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
aziatisch |
glutenvrij, lactosevrij
Oef wat lekker! Zoete sjalotten, crunchy cashews, sappige garnalen en dan royaal pittige limoendressing erover.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
400ggrote rauwe garnalen,gepeld, met staartpuntje, zonder donkere darm
3elsesamolie
1korte komkommer,in dunne plakjes
sap van 1 limoen + limoenpartjes voor erbij
1kropsla,blaadjes losgemaakt
250gkerstomaatjes,gehalveerd
½bosje koriander,blaadjes geplukt
½bosje munt,blaadje geplukt
½bosje Thaise basilicum*,blaadjes geplukt
cashewnoten,geroosterd en grof gehakt, om te bestrooien
pittige limoendressing
100mlolie
4sjalotten,fijngesneden
1elgemberwortel,fijngesneden
4rode chilipepers,fijngesneden
4tenenknoflook,in dunne plakjes
3elfijne kristalsuiker
3kaffirlimoenblaadjes*,in dunne reepjes
2tltrassi(garnalenpasta)
3elvissaus
sap 1 limoen
instructies
Verhit de 100 ml olie voor de dressing in een wok op matig vuur. Bak hierin de sjalotten met de gember en chilipeper al omscheppend in 8-10 min. glazig.
Voeg de knoflook, suiker, limoenblaadjes en trassi toe en bak de sjalotten nog 6-8 min. tot ze licht kleuren. Neem van het vuur en roer de vissaus, het limoensap en zout en peper erdoor.
Doe de garnalen in een kom en schep ze om met de sesamolie en wat zout en peper. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de garnalen 2-3 min. tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Schep ze in een kom om met flink wat dressing.
Schep in een kom de komkommer om met het limoensap en een snuf zeezout. Leg de sla op de borden en verdeel de garnalen, tomaatjes, komkommer, kruiden en cashews erover. Serveer met de rest van de dressing.
Voedingswaarde:
calorieën: 464kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
* Kaffirlimoenblaadjes of jeruk perut koop je bij de toko. Trassi is gefermenteerde garnalenpasta. Thaise basilicum is geurig en heeft een iets anijsachtige smaak. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en toko.RECEPTEN PHOEBE WOOD. FOTOGRAFIE BRETT STEVENS. STYLING KIRSTEN JENKINS.