Romige pasta met postelein en zalm is hét gerecht voor als je weinig tijd hebt en je avondeten toch een feestje mag zijn. Gebruik postelein en raapstelen voor in de romige saus (nu volop in het seizoen), of ga voor wilde spinazie. Nog meer koken met postelein?
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
300gspaghetti
4elolijfolie
2tenenknoflookfijngehakt
400gpostelein
150mldroge witte wijn
250gcrème fraîche
1elmierikswortelpotje
200ggerookte zalmin reepjes
1elkappertjespotje, uitgelekt
instructies
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Schep de postelein erdoor en laat het blad al omscheppend slinken. Neem de postelein uit de pan.
Verhit in de koekenpan de laatste 2 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de wijn toe. Kook de wijn tot de helft in. Roer de crème fraîche met de mierikswortel erdoor en verwarm de saus nog 3 min.
Giet de spaghetti af en meng door de knoflookroom. Schep de postelein en de zalm erdoor. Breng op smaak met peper. Draai met een vleesvork mooie nestjes van de spaghetti en leg ze op een schaal. Strooi de kappertjes erover en besprenkel naar smaak met wat extra olijfolie.