Salades zijn niet alleen lekker in de zomer, deze linzen-venkelsalade is heerlijk winters. Dragon en venkel geven een heerlijke anijssmaak, super in combinatie met de knoflookansjovisdressing, aardse linzen en frisse burrata.Als je deze dressing in de vijzel maakt, wordt hij romig en zacht. En vijzel je knoflook met wat zout, dan neemt de scherpe rauwe knoflooksmaak af. Goed om te weten! Probeer ook eens deze salade van gepekelde rode kool met roquefort.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
200gbelugalinzen*
7ansjovisfiletsliefst uit het zout
1teentjeknoflookgeperst
sap van ½ citroen
6elextra vierge olijfolie
2middelgrote venkelknollenschoongemaakt
2eldragon*fijngesneden
4burrata*uitgelekt
ook nodig: vijzel en mandoline
instructies
Kook de linzen in ruim water met zout in 22-25 min. beetgaar. Giet het kookvocht af. Stamp de ansjovis in de vijzel tot een gladde pasta. Voeg de knoflook toe en stamp weer fijn. Voeg dan het citroensap en de olie toe en klop door elkaar. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper en schep de dressing door de warme linzen.
Schaaf op de mandoline de venkel in dunne plakjes en meng met de linzen. Pluk de groene toppen van de venkel en strooi samen met de dragon over de salade. Serveer met de burrata. Schenk er eventueel nog wat olijfolie over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Belugalinzen koop je bij de natuurwinkel, Italiaanse delicatessenwinkels en online. Het zijn kleine zwarte stevige linzen. * Dragon is te koop bij ruim gesorteerde groentewinkels en sommige supermarkten. Burrata is een zusje van mozzarella, maar nog romiger en verfijnder van smaak. Te koop bij kaaswinkels en sommige supermarkten.RECEPTEN EN BEREIDING YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERNANDINUS PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN