aantal 4 | bijgerecht, hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks | | vegetarisch
Salades zijn niet alleen lekker in de zomer, deze linzen-venkelsalade is heerlijk winters. Dragon en venkel geven een heerlijke anijssmaak, super in combinatie met de knoflookansjovisdressing, aardse linzen en frisse burrata.Als je deze dressing in de vijzel maakt, wordt hij romig en zacht. En vijzel je knoflook met wat zout, dan neemt de scherpe rauwe knoflooksmaak af. Goed om te weten! Probeer ook eens deze salade van gepekelde rode kool met roquefort.
Kooktijd:30 minuten
* Belugalinzen koop je bij de natuurwinkel, Italiaanse delicatessenwinkels en online. Het zijn kleine zwarte stevige linzen. * Dragon is te koop bij ruim gesorteerde groentewinkels en sommige supermarkten. Burrata is een zusje van mozzarella, maar nog romiger en verfijnder van smaak. Te koop bij kaaswinkels en sommige supermarkten.
RECEPTEN EN BEREIDING YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERNANDINUS PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | linzen-venkelsalade met ansjovisdressing en burrata