Wie graag kaas eet, is altijd op zoek naar nóg meer kaasrecepten. Want het blijft een lekker, makkelijk én veelzijdig ingrediënt voor lunch of brunch. Wat denk je van quesadilla’s voor het weekend?
ingrediënten
125gdiepvriesspinazie
15gboter
2tlcitroensap
2tortilla’s*
300gkaasrestjes,bijv. geraspte halloumi, verbrokkelde feta of verscheurde buffelmozzarella
4eldille,toefjes geplukt + extra dille om erover te strooien
1 bosuitje,in dunne ringetjes
tabasco en salsa,voor erbij
instructies
Verwarm de spinazie met de boter 5 min. in een middelgrote koekenpan tot hij is ontdooid. Giet af. Schep het citroensap erdoor.
Beleg de helft van elke tortilla met het spinaziemengsel. Verdeel de kaas, dille en bosui erover en klap dubbel.
Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier, zet op matig vuur en vet licht in. Bak de dubbelgeklapte tortilla’s samen in de pan 3 min. per kant tot ze kleuren en de kaas is gesmolten. Bestrooi met zout, peper en extra dille. Serveer met tabasco en salsa.
Voedingswaarde:
calorieën: 725kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 45g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
*gebruik maistortilla's voor een glutenvrije variant.