Breng ruim water met zout en de kwarteleitjes aan de kook en kook ze in 3-5 min. hard. Giet de eitjes af, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt in 12 gelijke porties. Stop in elke portie een kwarteleitje en rol er met vochtige handen balletjes van. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan.
Pureer intussen het blik gepelde tomaten met de knoflook en breng op smaak. Schenk de tomatensaus bij de balletjes en stoof ze in 15 min. zachtjes gaar.
Neem de pan van het vuur. Schep de mascarpone door de tomatensaus - roer niet glad! Besprenkel de gehaktballetjes met de tomatensaus met een beetje extra olijfolie en bestrooi met de extra peterselie. Lekker met pasta, couscous of ciabatta en bijv. gestoomde spitkool.