Een delizioso bijgerecht met de allerlekkerste smaken die Italië te bieden heeft: amandelen, citroen en peperoncino, oftewel chili. De amandelen worden geweekt, waardoor je ze kunt opdraaien tot een romige salsa. Dat vormt zo'n lekker contrast met de gegrilde broccolini die nog een stevige bite heeft.
kooktijd25 minutesminutes
weken6 hourshours
totale tijd6 hourshours25 minutesminutes
ingrediënten
360gamandelen
1elzeezoutvlokken
60mlwittewijnazijn (4 el)
125mlolijfolie
125mlzonnebloemolie
25gchilivlokken
600gbroccolini of bimi
sap van 1 citroen
instructies
Doe de amandelen in een kom, overgiet met koud water en laat een nacht weken op kamertemperatuur. Giet af maar vang 200 ml van het weekwater op. Doe de amandelen met dit weekwater, het zeezout, de azijn en olijfolie in de blender en mix tot een dikke, gladde puree. Voeg zo nodig nog een scheutje water toe.
Verhit in een kleine pan de zonnebloemolie met de chilivlokken op matig vuur bijna tot het kookpunt, dan zie je luchtbelletjes ziet verschijnen. Neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
Zet een pan met kokend, gezouten water op het vuur en blancheer de broccolini 2 min. Spoel daarna direct af met ijskoud water.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Schep de geblancheerde broccolini om met het citroensap en wat zout en peper. Gril ze 2 min. tot ze lichte schroeiplekjes krijgen.
Spreid de amandelpuree uit op borden en leg de broccolini erop. Besprenkel met de chili-olie en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 780kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 76g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
RECEPTEN BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE. FOTOGRAFIE CHRIS COURT, NIGEL LOUGH. STYLING KIRSTEN JENKINS.