aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
In de voorraadkast van Janneke staan altijd handige Italiaanse basics, zoals gedroogde paddenstoelen. Janneke: 'Daarmee geef ik soep en saus extra hartigheid. Makkelijk door de ravioli, intens lekker door gehaktsaus en heerlijk bij burrata die zich mengt met de saus.'
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
20ggedroogde paddenstoelen
1ui
2tenenknoflook
2elolijfolie
300grundergehakt
70gtomatenpuree(1 blikje)
100mlrode wijn
1blaadjelaurier
350mlpassata di pomodoro
500gravioli met paddenstoelen(koelvers)
150gburrata(1 bol)
50grucola
50gpecorino
instructies
Hak de gedroogde paddenstoelen in stukjes. Doe ze in 100 ml warm water en zet apart om te weken.
Snijd de ui en de knoflook klein. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook ± 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul in ± 4 min.
Schep de tomatenpuree erdoor en bak ± 1 min. zachtjes. Schenk de rode wijn erbij en laat zachtjes koken tot de wijn bijna helemaal is verdampt. Voeg de paddenstoelen met het weekvocht en de laurier toe.
Schenk de passata erbij en smoor de saus zachtjes 8 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de ravioli in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de ravioli af en verdeel over een schaal. Schep de bolognesesaus erover. Scheur de burrata in stukjes en verdeel over de saus. Bestrooi met de rucola en schaaf er de pecorino boven. Maak af met wat extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 777kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.