Net als je denkt dat het niet lekkerder kan, komt stracciatella (de kaas, niet het ijs) om de hoek kijken. Samen met room vormt stracciatella de binnenkant van een bol burrata. Kun je geen stracciatella vinden? Neem dan een geprakte bol burrata.Ook lekker: snelle pizza met pepperoni en burrata.
Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in het hakmolentje van de staafmixer en hak ze tot pasta. Schep in een kom.
Blancheer de broccolini 30 sec. in een pan met kokend water, giet af en spoel direct af met ijskoud water. Verhit een grillpan, kwast de broccolini in met olijfolie en gril tot je grilstreepjes ziet. Snijd in 2 cm-stukjes. Schep op een bord en zet in de koelkast.
Verdeel de stracciatella over borden en spreid uit. Schep de broccolini erover en bestrooi met kappertjes, pijnboompitten en wat zout en peper. Schep er wat salsa verde over en bestrooi vlak voor serveren met de kruidenblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 643kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 64g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
RECEPTEN RICHARD PTACNIK, WILL COWPER. FOTOGRAFIE CHRIS COURT. STYLING JERRIE JOY.