aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, feestelijk, weekend |
frans, nederlands |
lactosevrij
Met dit klassieke mosselrecept kun
je alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld andere groenten of kruiden nemen. Of ander kookvocht: bier, cider of vis- bouillon. Houd wel grofweg deze verhoudingen aan.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
1elneutrale olie
1preiin ringen
1uifijngesneden
2wortelsin plakjes
2stengels bleekselderijin boogjes
1laurierblaadje
± 250 ml witte wijnof visbouillon
1bosjepeterseliefijngesneden
2kilomosselenschoongemaakt
friet, stokbrood en dipjes ,voor erbij
instructies
Verhit de olie in een ruime pan of speciale mosselpan. Fruit de prei, ui, wortel, bleekselderij en laurier al omscheppend ± 3 min.
Blus af met de witte wijn en voeg de peterselie en de mosselen toe. Stoom met de deksel op de pan
in 5-8 min. gaar. Hoe lang precies hangt af van de grootte van je mosselen. Controleer tussentijds steeds even, want te lang gekookte mosselen worden taai. Schud of schep de mosselen regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen.