aantal 3 |
bijgerecht, hapje, tussendoortje |
doordeweeks, feestelijk, weekend |
amerikaans, engels, frans, nederlands |
Comfy klassieker met een fijne kick van bier. Saus, beslag, brooddeeg of ketchup... alles wordt lekkerder met een scheut gerstenat! Zet dit breekbrood op de borreltafel en schenk er een ijskoud glas pale ale bij. Want als het in het deeg zit, mag het ook in het glas.Zet naast de boter ook eens deze heerlijke dips op tafel, die passen perfect bij zo'n stuk warm kazig breekbrood.
kooktijd20 minutesminutes
oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
Kookgerei
ook nodig: cakevorm 20x10 cm
ingrediënten
200gmager spekin stukjes
525gzelfrijzend bakmeel
200ggeraspte mozzarella
375mlpale alelicht Engels bier
100gbriein blokjes
botervoor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Bak de spekjes in ± 6 min. onder af en toe omscheppen bruin en knapperig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote kom en meng er 1 tl zeezoutvlokken en 100 g van de mozzarella door. Schenk het bier erbij en meng het vlug erdoor met een mes, zodat je een deeg krijgt. Verdeel het in 12 porties, bestuif je handen met meel en draai balletjes van het deeg. Plet ze een beetje. Leg 6 deegballetjes naast elkaar in de geprepareerde bakvorm.
Bestrooi met 50 g mozzarella en de helft van de spekjes en brie. Leg er nog 6 deegballetjes op en bestrooi met de rest van de mozzarella, spekjes en brie.
Bak het breekbrood in 35-40 min. gaar en goudbruin. Laat 10 min. afkoelen in de bakvorm voordat je het op een schaal stort. Serveer met boter.
Voedingswaarde:
calorieën: 1185kcal
|
eiwit: 54g
|
vet: 50g
|
koolhydraten: 126g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING GEORGIE ESDAILE. FOTOGRAFIE CHRIS COURT. STYLING KIRSTEN JENKINS.