aantal 4 |
dessert, nagerecht, zoet |
feestelijk |
frans |
vegetarisch
Poire d’amour: peer met liefde. Alain Caron maakt voor ons deze heerlijke peer met lavendel, steranijs en lavendel. Alain: ‘in eten moet je veel liefde stoppen.’ Dit recept laat dat zeker zien. Eet smakelijk!
voorbereiding35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
3elhoning
500gsuiker
schil van 1biosinaasappel
schil van 1biocitroen
2steranijs
1vanillepeul
4grote perengeschild, zonder klokhuis
1takje lavendel
1-2elabrikozenjam
4elbiologische rozenblaadjes of andere
eetbare bloemblaadjesonline verkrijgbaar
instructies
Vul een pan met 2 l water, honing, suiker, sinaasappel- en citroenschil, steranijs en vanille.
Doe de peren erbij en kook ze gaar in ± 20 min. Haal de peren uit de siroop.
Neem 200 ml van de siroop en laat met de lavendel 10 min. inkoken*.
Bestrijk de peren met een beetje abrikozenjam en plak de rozenblaadjes of andere bloemblaadjes erop. Schenk er wat siroop omheen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* De rest kun je ook inkoken en bewaren voor bij andere desserts of in yoghurt.