Deze romige pasta met tagliatelle, sperziebonen en kabeljauw bevat weinig verschillende ingrediënten en staat in een handomdraai op tafel. De pestosaus geeft het gerecht een romige smaak en is heerlijk in combinatie met de pasta. Een gezond gerecht en perfect voor een doordeweekse avond.
voorbereiding30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
400gverse tagliatelle
400gsperziebonen
400gkabeljauwfilet
2elgroene pesto
200mlhoudbare slagroom
2uien
2elolijfolie
evt. citroensap
instructies
Snipper de uien. Maak de sperziebonen schoon. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui ± 1 min. Doe de sperziebonen in de pan en bak ze af en toe omscheppend in ± 8 min. beetgaar. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de pesto door de sperziebonen. Schenk de slagroom erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de kabeljauwfilet tussen de bonen. Bestrooi de vis met peper naar smaak. Gaar de vis in ± 8 min. net gaar en sappig. Keer de vis halverwege. Leg geen deksel op de pan zodat de saus iets kan inkoken. Breng op smaak met wat peper en eventueel een beetje citroensap.
Giet de tagliatelle af en verdeel over 4 borden. Verdeel de sperziebonen met de pestoroom en kabeljauwfilet erover.