Ook zo gek op aardappels? Deze tortilla met chorizo is een aanrader om een keer te maken. Bomvol smaak, hij vult goed en extra lekker door de chorizo.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
Kookgerei
2 grote koekenpannen
ingrediënten
1kilonieuwe aardappelsgeboend
2grote uienin dunne halve ringen
100gchorizoin reepjes
1rode paprikain reepjes
8eieren
400gwitte bonenblik of pot
1groene paprikain blokjes
1bosje koriandergrof gehakt
3elwittewijnazijn
150mlmilde olijfolie+ iets voor de dressing
peper en zout
instructies
Snijd de aardappels in de keukenmachine op de plakjesschijf in 2 mm dunne plakken. Meng de uien met de aardappels. Verdeel de olijfolie over 2 grote koekenpanen en bak het aardappelmengsel hierin in 8-10 min. tot bijna gaar.
Voeg na 5 min. ook de rode paprika en chorizo toe, meng goed en laat meebakken. Laat het aardappelmengsel uitlekken in een zeef en vang de hete olie op in bijv. een steelpan.
Klop de eieren in een ruime kom en meng daar het aardappelmengsel door. Zet een koekenpan weer terug op het vuur en voeg wat van de opgevangen olie toe en verhit. Schenk het eimengsel in de pan, zet het vuur laag en dek af met een deksel. Laat op middelhoog vuur rustig stollen in 6-8 min. Kijk af en toe of het niet te hard gaat. Zet er anders een verdeelplaatje onder. Keer de tortilla om als de bovenkant gestold is en bak heel kort aan de andere kant. Laat de tortilla op een schaal glijden.
Spoel de bonen af, laat goed uitlekken en meng met de groene paprika en bijna alle koriander. Breng op smaak met de azijn, wat olijfolie en peper en zout. Serveer de tortilla met de bonensalade en bestrooi met het laatste beetje koriander.