aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, najaar |
frans |
Deze boeuf bourguignon staat binnen een half uur op tafel. Ideaal voor doordeweeks!
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
8sjalotten
2elolijfolie
20gboter
500gossenhaasin blokken van ± 4 cm
4dikke plakken van een plat stuk pancettazwoerd verwijderd, fijngesneden
250gkleine kastanjechampignons
2tenenknoflookgeperst
2laurierblaadjes
2takjes tijmblaadjes fijngesneden
2tltomatenpuree
2tlbloem
125mlrode wijn
375mlrunderbouillon
aardappelpuree en rucolavoor erbij
instructies
Vul een kleine pan met water en breng op hoog vuur aan de kook. Blancheer hierin de sjalotten ± 5 min. of tot ze net zacht zijn, giet ze af en zet weg.
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten al omscheppend 2-3 min. tot ze goudbruin zijn. Neem uit de pan en zet weg. Voeg de boter en de tweede eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de ossenhaas, in porties, toe en bak het vlees 3-4 min. tot het rondom bruin is.
Neem uit de pan en zet weg. Verlaag het vuur iets, voeg de pancetta, champignons, knoflook, laurierblaadjes en tijm toe en bak alles al omscheppend ± 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min., voeg dan de bloem toe en bak nog ± 1 min. of tot alles gemengd is. Roer de wijn erdoor en kook nog 2 min. tot de saus iets dikker wordt.
Voeg de bouillon toe, en roer met een garde. Voeg dan de sjalotten toe aan de saus en kook nog 6-8 min. of tot de saus iets is gereduceerd en dik is geworden. Doe het vlees terug in de pan en warm nog 2 min. zachtjes door tot het warm is.
Serveer de boeuf bourguignon met de aardappelpuree en rucola.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN