aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
nederlands |
vegetarisch
Voor delicious. maakte Janneke Philippi een variant op hutspot met bieten en Pulled Oats. Lekker herfstig, vol van smaak en vegetarisch.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
500grode uien
1kgkruimige aardappelsgeschild en in stukken
500ggekookte rode bietenkoelvers, in stukjes
10ggedroogde porcini
3elolijfolie
350gPulled Oats Naturel*2 pakjes
2tenenknoflook
1tlgemalen komijn
2eltamarindepasta
200mlgroentebouillon
2takjes tijm
instructies
Houd 1 ui apart, snijd de rest in ringen. Kook de aardappels met de biet, de uienringen en een snuf zout in ± 20 min. gaar.
Snijd de laatste ui fijn. Maal de porcini tot poeder.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de pulled oats ± 4 min. Rasp of pers de knoflook boven de pan en voeg de komijn, het porcinipoeder en 50 ml water toe. Bak nog 2 min.
Schep de pulled oats op een bord en houd warm onder een deksel. Schenk de laatste eetlepel olijfolie in de pan. Fruit de fijngesneden ui ± 1 min. Voeg de tamarindepasta, de bouillon en de blaadjes van de takjes tijm toe en breng aan de kook. Laat de jus 2-3 min. inkoken.
Giet de aardappels, biet en ui af. Stamp ze met het kookvocht tot smeuïge stamp- pot. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de bietenhutspot op 4 borden. Verdeel de pulled oats en jus erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 578kcal
|
eiwit: 35g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 73g
auteur: Janneke Philippi
* Pulled Oats, een plantaardige eiwit- vervanger op basis van o.m. haver, heeft qua structuur iets van stukjes draadjes- vlees. Te koop in de supermarkt.
TIP De puree liever wat romiger? Vervang het kookvocht door sojamelk of vegan roomkaas.