aantal 6 |
bijgerecht, salade |
|
amerikaans |
glutenvrij
Zin in een frisse salade? Deze wortel-koolsla met green goddess-avocadodressing is compleet: romig, kruidig, zout en zuur. Zo vallen alle groentesmaken volmaakt samen. Tip: zelf salades maken? Zorg dat je de volgende punten afvinkt, dan zit je gegarandeerd goed: een goede basis, verschillende structuren, spannende ingrediënten, fijne toppings en een dressing die alle smaken met elkaar verbindt.
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
350gsavooiekoolin dunne reepjes (op de mandoline)
350grode koolin dunne reepjes (op de mandoline)
3grote wortelsin dunne julienne
300gpeultjesin dunne julienne
5bosuitjesin dunne sliertjes
250gedamameboontjesgeblancheerd
1elgeroosterd sesamzaad
green goddess-avocadodressing
100gJapanse mayonaise
100gzure room
1avocadoin blokjes
3eldillefijngesneden
3elbladpeterseliefijngesneden
3elkervelfijngesneden
4ansjovisfilets op olieuitgelekt en fijngesneden
3elcitroensap
instructies
Mix alle ingrediënten voor de dressing in de blender. Doe over in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe beide soorten kool met de wortels, peultjes, bosuitjes en boontjes in een grote kom. Schep om met de helft van de dressing en wat zout en peper. Schep op een grote schaal, sprenkel de rest van de dressing erover en bestrooi met sesamzaad. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 312kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 16g
auteur: Dominic Smith.
VEGA(N) TIP vervang de Japanse mayonaise en zure room door vegan alternatieven en vervang de ansjovisfilets door kappertjes.