Vegan shoarma? Ja, dat lees je goed! Culi-redacteur Merijn Tol laat zien hoe je 100% plantaardige shoarma van oesterzwammen maakt. Geserveerd in flatbreads met zelfgemaakte pickles erbij.
1meiknolletjeof neem een extra geel of chioggabietje
rodewijnazijn
1tlkorianderzaad
1bosje verse oregano
1bosje peterselie
1flinke teen knoflook
1elcitroensap
100mlzonnebloemolie
4elhaver fraîche of sojayoghurt
hot sauce, naar smaak
flatbread
instructies
Snijd de oesterzwammen in repen en de uien in halve ringen. Schep in een kom om met de baharat, 1-2 el olijfolie en wat zout.
Schaaf of snijd voor de pickles het meiknolletje en het bietje in dunne plakjes. Meng ze in een schaal met wat azijn, zout en het korianderzaad. Heb je verschillende kleuren bietjes, marineer ze dan apart.
Snijd de knoflook heel fijn en klop door de haver fraîche met wat zout, het citroensap en de zonnebloemolie. Klop tot een gladde saus. Breng eventueel extra op smaak met zout.
Verhit nog wat olijfolie in de koekenpan en bak de oesterzwamshoarma al omscheppend in 10 min. goudbruin en gaar.
Beleg een flatbread met wat pickles, peterselie en oregano, schep er wat shoarma op, besprenkel royaal met de toum en bedruppel met hot sauce naar smaak. Rol op en eet!
Voedingswaarde:
calorieën: 508kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 44g
auteur: Merijn Tol
* Baharat is een Midden-Oosters kruidenmengsel. Te koop in de ruim gesorteerde supermarkt of maak je eigen kruidenmengsel van 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderzaad, 1 tl kaneel, ½ tl piment, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kardemompoeder.RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE EN STYLING HOMECOOKING DEPT. BEREIDING BART STUART