Tijdens de lockdown genoten we online bijna dagelijks van de culinaire capriolen van Mae & haar moeder Minta, adjunct-hoofdredacteur van delicious. Vanaf nu vind je elke maand twee vegetarische recepten van Minta & Mae in delicious. magazine, elke maand met een andere seizoensgroente in de hoofdrol. Deze maand staat in het teken van raapstelen, met onder andere dit heerlijke recept voor limabonen met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten & feta. Een fris groentegerecht boordevol seizoensgroenten.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
400graapstelen*
20gbasilicum
40gparmezaanse kaasfijngeraspt
4elpijnboompittengeroosterd
75mlextra vergine olijfolie
zonnebloemolieom in te bakken
400glimabonenuitgelekt
400gkikkererwtenuitgelekt
300gdiepvriesdoperwten
15gdillefijn gesneden
100gfeta
rasp van ½ citroen
instructies
Snijd voor de pesto 40 g van de raapstelen en de basilicum (met steegrof en voeg samen met de parmezaanse kaas, 2 el pijnboompitten en olijfolie in een hoge beker en pureer tot grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de helft van de overgebleven raapstelen 1 min. tot ze iets slinken. Doe de limabonen, kikkererwten en doperwten erbij en schep om tot ze warm zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de pan van het vuur en roer de pesto door het bonenmengsel. Schep de rest van de raapstelen en dille erdoor en verdeel het bonenmengsel over 4 borden. Verdeel de feta, rest van de pijnboompitten en de citroenrasp erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 633kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
TIP ook lekker met rucola in plaats van raapstelen. IN plaats van limabonen en/of kikkererwten kan je ook kiezen voor cannellinibonen. VEGAN TIP Vervang de Parmezaan en feta door een vegan variant, dan is het gerecht vegan. Meer recepten van Minta & Mae? Bestel nu delicious. magazine editie 5 zonder verzendkosten.