aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
amerikaans |
vegetarisch
Zin in een gezond gerecht boordevol groente? Dan zit je met dit fusion gerecht helemaal goed! De groente zorgen voor de nodige vitamine, waarbij het flatbread een extra bodem legt.
voorbereiding35 minutesminutes
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
6kardemompeulen
3elfijne kristalsuiker
2lange zoete aardappels
2bataten,1 lichte en 1 paarse, in parten
2dikke wortels,in schuine dikke plakken
4elextra vergine olijfolie
8dadels,ontpit en kleingesneden
1granaatappel,de pitten
1biosinaasappel, rasp en sap
75mlgranaatappelsap
400gkikkererwten uit blik,afgespoeld en uitgelekt
3eltahini evt.
140gGriekse yoghurt
2elzonnebloempitten
1bosje munt,blaadjes geplukt en fijngesneden
1warm flatbread,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bekleed een braadslee met bakpapier.
Wrijf de kardemomzaadjes, suiker en 1 tl zeezoutvlokken samen fijn in een vijzel. Doe de zoete aardappels en wortels in een kom en schep ze om met de olie.
Verdeel de groenten over de bodem van de braadslee en rooster ze 25-30 min. tot ze licht karamelliseren; keer ze halverwege en bestrooi ze dan met het specerijenmengsel. Meng de dadels met de granaatappelpitten en het sinaasappel- en granaatappelsap.
Neem de braadslee uit de oven, strooi de kikkererwten over de geroosterde groenten en rooster alles nog ± 15 min. tot de groenten gaar en mooi gekaramelliseerd zijn.
Meng in een kleine kom de tahini en evt. de yoghurt met 5 el water en voeg zout en peper naar smaak toe.
Sprenkel de dadel-granaatappeldressing over de groenten en bonen en bestrooi met de sinaasappelrasp, de zonnebloempitten en munt. Serveer met tahiniyoghurt en flatbread.
Voedingswaarde:
calorieën: 582kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Recept: Matt Preston. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins