We love curry! In alle soorten en varianten. Deze met aardappel, bloemkool en ei heeft lekker veel bite en vult goed. De curry is simpel en staat in 25 min. op tafel.Maak er zelf platbrood bij om in de curry te dippen! Bekijk hier verschillende soorten platbrood.
voorbereiding25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
200gpandanrijst
70gmassaman currypasta
2iets kruimige aardappelsschoongeboend
1kleine bloemkool
1blik kokosmelk à 400 ml
4eieren
200aspergebroccoli
3takjes basilicum
voorraad
2uien
4elarachide-olie
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de uiringen 2 min. Schep er de currypasta door en bak nog 1 min. mee.
Snijd intussen de aardappels in blokjes van 1 cm. Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Schep de aardappel en bloemkool door de uiringen in de pan. Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Stoof de aardappel en bloemkool afgedekt in 10-12 min. gaar.
Kook intussen de eieren in 6-7 min. net gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie en bak hierin de aspergebroccoli in 6 min. knapperig gaar.
Pel de eieren en hak ze grof. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de curry met de asperge- broccoli erover en bestrooi met het ei en de basilicum.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi