Wij zijn dol op de Mediterrane keuken. En de quiche blijft favoriet. Zo ook deze quiche met romanesco, chorizo en manchego. Zo lekker, je blijft er van eten!Ook lekker: quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta.
voorbereiding25 minutesminutes
oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
Kookgerei
quiche- of taartvorm van 10x34 cm
ingrediënten
1rode puntpaprika
1rol bladerdeeg(koelvak)
½romanesco of broccoliin roosjes
75gchorizo aan een stukin blokjes
125gmanchego
3eieren
125mlslagroom
voorraad
1elolijfolie
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de paprika in stukjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de paprika 15 min. in de voorverwarmde oven.
Bekleed de vorm met het deeg.
Kook de romanesco- of broccoliroosjes in ruim water met zout in 3-4 min. net beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo 3 min. en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Rasp de manchego. Klop de eieren los met de room. Voeg de kaas, peper en een beetje zout naar smaak toe.
Verlaag de oventemperatuur naar 200°. Verdeel de romanesco met de paprika en chorizo over de deegbodem. Verdeel het ei- kaasmengsel erover.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Dek evt. af als hij te snel bruint.
Voedingswaarde:
calorieën: 1389kcal
|
eiwit: 46g
|
vet: 100g
|
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
- KOUD OF WARM - Ook lekker koud mee naar je werk of als appetizer.Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi.