Klein maar fijn, veel smaak én snel klaar. Met deze geroosterde hoisin-kipspiesjes zit je niet meteen vol en óh wat zijn ze lekker. Ook lekker: snelle dumplings met zoetzure venkel.
voorbereiding15 minutesminutes
marineren + oven1 hourhour12 minutesminutes
totale tijd1 hourhour27 minutesminutes
Kookgerei
tapasprikkers
ingrediënten
400gkippendijfilet
50ghoisinsaus
sap van 1 limoen
1elzonnebloemolie
1teentjeknoflookgeraspt
2elamandelschaafsel
300gbroccoli in roosjes
2elolie
instructies
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1-1½ cm. Meng de hoisinsaus met het limoensap, de olie en de knoflook. Schep de kippendijfilet erdoor en laat in de koelkast 1 uur afgedekt marineer.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rijg de kipblokjes aan 18 tapasprikkers en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Leg eventueel roosjes broccoli bij de spiesjes. Besprenkel de broccoli met de olie en bestrooi naar smaak met zout.
Rooster de spiesjes met de broccoli in de voorverwarmde oven in 10-12 min. bruin en gaar. Voor een mooi grillrandje kun je de grill de laatste minuut nog erbij aanzetten, houd je kipspiesjes wel in de gaten.
Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
Leg de hoisinkipspiesjes en broccoli op een schaal en bestrooi met amandelschaafsel.
Voedingswaarde:
calorieën: 82kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 5g
|
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
Voorbereiden: marineer de kipblokjes eventueel ‘s ochtends.Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart