aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Psst... deze risotto met zoete aardappel, pancetta, garnalen en dilleroom is zo lekker, die houd je het liefst voor jezelf. Romig, zout en zoet, deze risotto maakt je dag weer goed. Serveer het met een frisse salade. Zoals deze knolselderijsalade met spinazie & honingdressing.
voorbereiding30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
600gzoete aardappel
400ggrote ongepelde garnalendiepvries, ontdooid
80gpancetta
1sjalotfijngesneden
300grisotto
150mldroge witte wijn
1lvisbouillonvan tabletten
100mlslagroom
2elfijngehakte dille
voorraad
3elolijfolie
50gboter
1sjalot
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de zoete aardappels en snijd ze in 1 cm-blokjes. Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven gaar in 15 min. Leg na 5 min. de garnalen erbij.
Smelt in een hapjespan 25 g boter. Bak de pancetta knapperig in 3 min. Schep uit de pan en leg op een bord.
Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.
Voeg in 3 porties de bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je de volgende portie toevoegt. Kook de rijst beetgaar in 18-20 min. Meng intussen de slagroom met de dille.
Neem de risotto van het vuur. Schep de aardappelblokjes met de rest van de boter door de risotto en breng op smaak met peper. Laat de risotto afgedekt 2-3 min. rusten.
Roer de dilleroom door de risotto en schep op 4 borden. Verdeel er de pancetta en garnalen over.
Voedingswaarde:
calorieën: 830kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 95g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi