aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
Met lasagne zit je altijd goed! De combinatie van paddenstoelen en truffel maken een perfect koppel, waar de noten voor een knapperige bite zorgen. Ook ideaal als je geen oven hebt (of geen geduld). Nu je toch in Italiaanse sferen bent, bekijk dan deze bonensalade. Perfect naast de lasagne!
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
500ggemengde paddenstoelen
2sjalotjesfijngesneden
4takjes saliealleen de blaadjes
250gverse lasagnebladenkoelvak
75gongezouten notengrof gehakt
2bollen gerookte buffelmozzarellaà 200 g grof gescheurd
6eltruffeltapenade
8-12elextra vierge olijfolie
voorraad
3elolijfolie
2tenenknoflook
instructies
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de sjalot, knoflook en salieblaadjes 2 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak in 5 min. gaar.
Kook intussen de lasagnebladen beet- gaar in 4 min. Rooster de noten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Giet de lasagnebladen af en laat goed uitlekken.
Schep op 4 borden afwisselend lagen van de lasagnebladen, paddenstoelen met salie, de mozzarella en de truffeltapenade. Besprenkel elke laag royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 964kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 73g
|
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi