Deins jij niet terug voor een gewaagd stuk vlees? Dan is dit feestelijk gerecht met konijn iets voor jou! De combinatie van sinaasappel en dragon geven het gerecht een fruitige en subtiele bittere smaak. Konijn toch niet helemaal je ding? Ga dan voor dit bloemkoolgerecht met calvados en tijm.
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
75gboter
1tam of wild konijnin stukken
1zoete uiin blokjes
4perssinaasappels
100mlwitte wijn of 50 ml sauternes (witte dessert wijn voor een iets zoetere smaak)
5takjes dragongerist en fijngehakt
1blaadjelaurier
3appeltjes (elstar) of 1 goudrenetin parten
1elbloem
instructies
Verhit de oven voor op 180°C.
Meng 50 g boter met wat zout en veel zwarte peper. Wrijf het konijn in met ruim zout en peper. Verhit de boter in de braad- pan en bak de stukken konijn goudbruin om en om. Voeg ook de ui toe. Halveer de sinaasappels en knijp ze uit over het konijn. Zet de appeltjes ertussen. Voeg ook witte wijn en sauternes, dragon, laurier, peper en zout toe. Zet de braadpan in de oven of gaar op laag vuur in de pan. Braad het konijn ± 1 uur. Bedruip geregeld met het vocht.
Verhit de rest van de boter tot goudbruin en voeg de bloem toe. Gaar de roux 2-3 min.
Schenk het vocht uit de ovenschaal bij de roux en bindt de saus. Serveer het konijn in stukken met de appeltjes en de saus. Lekker met gratin of puree. Je kunt ook de appel weglaten en het konijn met saus en stoofpeertjes serveren.
Voedingswaarde:
calorieën: 390kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
Recept: Thérèse Boer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Esther de Munnik. Bereiding: Victor de Launay.