aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, winter |
italiaans, nederlands |
glutenvrij
Met deze Italiaanse klassieker kom je de wintermaanden wel door. De combinatie van linzen en gehakt geeft de lasagne extra pit. Ideaal om in grote hoeveelheden te maken en de dag erna vaak extra lekker. Liever een vegetarische lasagne? Maak dan deze prei-ricottalasagne met walnoten.
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
1tlchilivlokken
2tlgedroogde oregano
150ghalf-om-halfgehakt
1blikje tomatenpuree à 70 g
1blik linzen à 160 guitgelekt en afgespoeld
2blikken tomaatblokjes met basilicum à 400 g
125gcrème fraîche
1bol mozzarella à 125 g
25gparmezaanse kaas
250gglutenvrije lasagnebladen*
ook nodig: ovenschaal 18x28 cm
voorraad
1ui
2tenenknoflook
2elolijfolie
instructies
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook, chilivlokken en oregano 2 min. zachtjes. Voeg het gehakt toe en bak rul in 3 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
Voeg de linzen, de tomatenblokjes met vocht en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de crème fraîche los. Scheur de mozzarella klein. Schep de mozzarella en parmezaanse kaas door de crème fraîche. Voeg peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 180°Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met 3 lasagnebladen. Dan weer een dun laagje saus en 3 lasagnebladen. Herhaal met de rest van de lasagnebladen en saus. Eindig met een laagje tomatensaus. Schep de mozzarellacrème erop en zorg dat alle lasagnebladen bedekt zijn.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne na 30 min. af als deze te bruin dreigt te worden.
Voedingswaarde:
calorieën: 667kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
* Glutenvrije lasagnebladen worden gemaakt van maïs- en rijstmeel.Recepten, fotografie, styling en bereiding: Studio Phillipi