aantal 8 |
hoofdgerecht |
|
internationaal |
vegetarisch
Deze heerlijke pompoenlasagne met kool en salie zit bomvol gezonde groente. Als je de pompoen dun snijdt met een mandoline, wordt de lasagne extra lekker. Deze lasagne met prei is óók vega!
voorbereiding50 minutesminutes
oven1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd2 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
800gJapanse pompoen(groene geribbelde, kabocha), in 2 mm-plakjes geschaafd (liefst met een mandoline)
5takjes salie
125ggheegesmolten + 60 g extra
1preiin dunne ringen
4tenenknoflookfijngesneden
100gboerenkool + 100 g cavolo nero(palmkool), zonder dikke stelen, blad fijngesneden
270ghalfgedroogde tomaatjes,uitgelekt en kleingesneden
500gkwark
2eierenlosgeroerd
ook nodig: ovenschaalinh. 2½ l, ingevet, en evt. mandoline*
instructies
Schep in een kom de pompoenplakjes om met de fijngesneden salieblaadjes van 1 takje, 3 el ghee en 2 tl grof zeezout.
Schep in een andere kom de prei om met de knoflook, 3 el ghee en ½ tl grof zeezout.
Schep in een andere kom de boerenkool en cavolo nero om met de tomaatjes en 1 tl grof zeezout. Masseer de blaadjes een beetje, zodat ze zachter worden.
Roer in een andere kom de kwark los met de eieren en de fijngesneden blaadjes van 2 salietakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel eenderde van het preimengsel over de bodem van de schaal en dek af met een laag pompoenplakjes en eenderde van het kwarkmengsel. Breng hierop eenderde van het koolmengsel en een laag pompoen aan. Herhaal met nog twee laagjes en eindig met pompoenplakjes. Bestrijk met de rest van de ghee. Dek de ovenschaal af met bakpapier en omwikkel met aluminiumfolie. Bak de lasagne ± 1½ uur in de oven tot hij gaar is, dit test je door hem in te prikken met een mes. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verwijder de folie en het bakpapier en gril de lasagne bovenin de oven in 5-6 min. tot hij goudbruin en knapperig is.
Verhit intussen in een koekenpan op laag vuur de extra ghee, voeg de rest van de hele salieblaadjes toe en bak ze in 1-1½ min. tot ze net goudbruin worden. Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden. Strooi voor het serveren de gebakken salie over de lasagne.