aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
internationaal |
Broccoli-kippensoep maak je zo: gaar verse broccoli en spinazie in kippenbouillon en pureer tot een prachtig groene soep. Haal een kant-en-klare gegrilde kip en doe het kippenvlees in de soep. Beetje pit erbij: meng danish blue of roquefort met ricotta, beleg er toast mee en geef dat als bijgerecht. Wat heb je dan? Groene soep & blauwe kaas… supercombi!
800gbroccoliin roosjes + wat flinterdunne plakjes broccoli, geschaafd op een mandoline
1hele gegrilde kip*
50gspinazieblaadjes
½bosje munt,blaadjes afgeplukt + wat voor garnering
240gricotta
100gblauwe kaas*
½stokbrood met zaden, in dunne schuine sneetjes, getoast
instructies
Verhit de boter in een ruime pan op matig tot hoog vuur. Smoor hierin de prei, aardappel en knoflook afgedekt 5 min. onder af en toe omscheppen. Draai het vuur hoog, voeg de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
Voeg de broccoli toe en laat de soep 5-6 min. koken tot de broccoli en aardappel gaar zijn.
Ontvel intussen de kip en haal het vlees van de botten (de botjes en het vel kun je invriezen om er later bouillon van te trekkeen scheur het vlees in stukjes.
Voeg de spinazie en munt toe aan de soep en schep om tot de spinazie slinkt. Pureer de soep in gedeelten met de staafmixer. Voeg de helft van de kip toe en laat doorwarmen op laag vuur.
Meng intussen de ricotta en kaas met een vork in een kom.
Bestrijk de toast met het kaasmengsel. Schep de soep in kommen. Verdeel de rest van de kip erover en garneer met dunne plakjes broccoli en de rest van de muntblaadjes. Serveer met de toast.
Voedingswaarde:
calorieën: 820kcal
|
eiwit: 56g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
* Gegrilde kip koop je bij ruim gesorteerde supermarkten of de poelier. Kies blauwe kaas die je lekker vindt. Danish blue en roquefort maken het kaasmengsel lekker pittig. Of kies een mildere kaas, bijv. gorgonzola.Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins.