aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Met tomaten uit blik, rozemarijn als smaakmaker en extra groente is deze tomaten-broodsoep onze winterversie van pappa al pomodoro, de goddelijke Toscaanse tomaten-broodsoep. Kies een stevige broodsoort als desem, ook bruin desembrood is lekker voor deze soep uit de cocina povera. Nog zo’n lekker Italiaanse recept voor stevige soep?
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
3teentjesknoflookfijngesneden
3stengels bleekselderijfijngesneden
2uienfijngesneden
1-2takjes rozemarijn
2blikken cherrytomaatjes
200gstevig brood
extra vierge olijfolie
50gpecorino romanogeraspt
instructies
Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de knoflook met de bleekselderij, de ui en de rozemarijn 4 min. zachtjes. Voeg de cherrytomaatjes met vocht toe. Vul de lege blikken met water en schenk het water ook in de pan.
Breng de soep aan de kook. Scheur intussen het brood boven de pan in stukjes en meng door de soep. Draai het vuur laag en kook de soep ± 30 min. zachtjes. Druk tijdens het koken de tomaatjes met een spatel stuk.
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Maak de soep af met een straaltje extra vierge olijfolie en serveer met de geraspte pecorino.