aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, weekend |
italiaans |
Deze stoof van kalfsschenkels in een rijke groentesaus is een echte Italiaanse klassieker. Maak de ossobuco extra lekker met een frisse gremolata.Iets minder lang de tijd? Maak dan deze stoof van kippendij met abrikozen.
totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
1kgkalfsschenkel,in schijven van 1 cm dik
1elbloem
2-3elolijfolie
2wortels,in blokjes
2uien,fijngesnipperd
125mlwitte wijn
125mlkalfsfond
400gtomaten uit blik
3takjes tijm
ovenvaste braadpan met goed sluitende deksel
instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Wentel het vlees door de bloem en bestrooi met zout. Verhit de olie in de braadpan. Bak het vlees rondom snel bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de wortels en uien in het achtergebleven vet in ± 10 min. bruin. Doe het vlees weer terug in de pan en blus af met de witte wijn. Voeg de fond, tomaten, tijm en zout toe. Het vlees moet niet meer dan voor een kwart onderstaan. Gebruik evt. minder vocht. Breng tegen de kook aan en doe de deksel op de pan. Zet de pan in oven en braiseer de kalfsschenkels in ± 2 uur zacht en gaar. Keer het vlees tijdens het braiseren zo nu en dan. Het vlees moet van het bot afvallen en boterzacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.