aantal 4 |
brunch, lunch |
doordeweeks, familietijd, weekend |
nederlands |
Tosti’s zijn booming! En ze zijn niet alleen voor tussen de middag, maar ook voor avondeten. Zoals deze: een maaltijd tosti met lekker veel groenten en halloumi. Of maak deze croque monsieur met witlof en komijnekaas.
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
½courgette,in halve plakjes
1rode ui,in halve ringen
250gkerstomaatjes,gehalveerd
1teenknoflook,geperst
5elolijfolie
1tlgedroogde oregano
8dikke sneden brood
4elrode pesto
400ghalloumi
basilicumblaadjes,om te bestrooien
instructies
Schep de courgette, ui en tomaatjes om met de knoflook, 3 el olijfolie en de oregano. Marineer de groenten afgedekt 30 min. Schep de groenten met de marinade in een droge voorverwarmde koekenpan en bak op hoog vuur in 4 min. knapperig gaar. Bestrijk 4 sneden brood met de pesto. Schep de groenten op het pestobrood.
Veeg de pan schoon. Snijd de halloumi in 8 plakken. Verhit 2 el olijfolie in de pan. Bak de halloumi in 1-2 min. op half tot hoog vuur mooi bruin. Leg de halloumi op de groenten en bestrooi met basilicum en peper. Dek af met de laatste 4 sneden brood en druk licht aan.
Bak de sandwiches in een tosti-apparaat, contactgrill of koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig. Snijd de tosti’s schuin door en leg op 4 borden. Bestrooi met wat extra basilicumblad.