aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
Deze kipdrumsticks zijn de perfecte combinatie van sweet & salty door de sojasaus en honing. Stoof de kip van tevoren, dan wordt hij extra lekker. Bovendien ben je dan op de avond zelf nog geen tien minuten bezig. Heb je meer zin in een Mexicaans avondje? Maak dan pittige sojakip maïs-zwartebonensalsa.
voorbereiding30 minutesminutes
marineren10 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
1,5kgkipdrumsticks*,zonder vel
5cm(± 25 g) verse gember,in dunne plakjes
3tenenknoflook,in dunne plakjes
2bosuitjes,in 5 cm-stukjes
4elChinese rijstwijn,shaohsing**
1½elzonnebloemolie
1elsesamolie
4eldonkere sojasaus
zest van 1 sinaasappel
2steranijs
4elvloeibare honing
125mlrijstazijn
3elfijne kristalsuiker
4snackkomkommers,in dunne plakjes
270gsobanoedels
shisocress,voor erbij
instructies
Schep de drumsticks in een kom om met de gember, knoflook, bosuitjes en Chinese rijstwijn. Laat ± 10 min. marineren.
Verhit in een braadpan op hoog vuur de zonnebloemolie en sesamolie. Neem de drumsticks uit de marinade (houd aparen braad ze in ± 2 min. per kant bruin. Voeg de marinade, de sojasaus, sinaasappelzeste, steranijs, honing en 4 el water toe en verwarm tot het kookpunt. Stoof afgedekt ± 15 min. onder af en toe omscheppen tot de kip gaar is.
Meng ± 10 min. voor serveren de rijstazijn en suiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de komkommer toe en laat intrekken.
Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Verdeel de kip, het stoofvocht, de noedels en de komkommer over kommen. Bestrooi met shisocress en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 785kcal
|
eiwit: 50g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 100g
auteur: delicious.
* De drumsticks zijn goed van tevoren te bereiden. Bewaar het afgekoelde vlees goed afgedekt 3 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.** Chinese rijstwijn koop je bij de Aziatische supermarkt.Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer