aantal 4 |
bijgerecht |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Deze sweet & spicy chili-jam smaakt goed bij kaas, zoals manchego, pecorino of deze ricottataart. Bovendien is het goed voor te bereiden: op een koele, donkere plaats blijft de jam zeker 3 maanden goed.
totale tijd1 minuteminute
ingrediënten
8groene paprika’s,zaadlijsten verwijderd en grof gesneden
10jalapeños of groene pepers,grof gesneden
5cmverse gemberwortel,geschild en fijngesneden
6tenenknoflook,gepeld
400ggele tomaten,in stukjes
750glichtbruine basterdsuiker
250mlwittewijnazijn
zout en peper
instructies
Maal de paprika’s, pepers (met zaden), gember en knoflook in de keukenmachine zeer fijn. Breng de tomaten, suiker en azijn in een pan met dikke bodem zachtjes aan de kook. Roer af en toe door, zodat de suiker niet aanbrandt. Voeg de paprikamix toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel opnieuw aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat de jam 40-45 min. zacht pruttelen, roer zo nu en dan. Check de dikte. Als het geen dikke jam is, draai het vuur dan hoger en laat al roerend inkoken.
Giet de jam in 4 gesteriliseerde potten, draai het deksel erop en laat omgekeerd afkoelen. Op een koele, donkere plaats blijft de jam zeker 3 maanden goed. Bewaar na openen in de koelkast.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer