aantal 4 |
hapje |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Dunne plakjes rosbief met een eenvoudige topping van paddenstoelen maak je af met een stevige rode wijndressing. Heerlijk met een glaasje rode wijn. Of voeg de rosbief toe aan deze luxe borrelplank met rauwe ham en droge worst.
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
50gboter
2sjalotjes in ringetjes
250gcantharellen,schoongemaakt en grotere exemplaren doormidden
8krielaardappels,gekookt en in kwarten
3takjes peterselie,fijngesneden + extra om te versieren
150mlrode wijn
20dun gesneden plakjes peperrosbief, op kamertemperatuur
instructies
Smelt op half hoog vuur 30 g boter in een hapjespan. Bak de sjalotjes 2 min., voeg dan de paddenstoelen en aardappels toe en bak al omscheppend ± 8 min. of tot de aardappels bruin zijn en de paddenstoelen gaar. Breng op smaak met peterselie, zout en versgemalen peper. Schep alles uit de pan en giet de rode wijn erin. Laat al roerend op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus. Neem van het vuur en klop de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de rosbief en het paddenstoelenmengsel over 4 borden en geef de saus erbij. Bestrooi met wat extra zout en peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 220kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
Recepten en productie: Dosia Brewer. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay