aantal 4 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Rauwe witvis is een ideale basis voor tartare: voeg je eigen smaken en een lekkere crunch toe. Superlekker en zo klaar! Probeer ook eens tartare van rauwe rivierkreeft.
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
400gultraverse stevige witvisbijv. zeebaars*
100mlolijfolie om in te bakken + 2-3 el om te mengen en te bedruppelen
2elcitroensap + rasp van 1 citroen
100ghazelnoten
½witte ui
4elverse tijmblaadjes
1elsumak
4elzure room
instructies
Snijd de vis in kleine blokjes. Meng 1 el olie, citroensap- en rasp en wat zout door de vis. Hak de hazelnoten heel fijn, verwarm de olie in een koekenpan en bak de nootjes licht- bruin. Schep uit de pan en laat uitlekken. Snijd de witte ui in heel kleine blokjes.
Meng de vis met de hazelnoot, ui en tijm. Verdeel in 4 porties of leg alles op 1 schaal, schep er wat zure room naast en bestrooi met sumak. Druppel er wat olie omheen.
Voedingswaarde:
calorieën: 400kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
* Kijk op goedevis.nl voor de juiste viskeus.Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer