aantal 6 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst, weekend |
frans |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Alain: ‘De keuken van het zuidwesten is de meest eenvoudige keuken van Frankrijk. De zee, de bergen, het uit- gestrekte Rhône-dal: dit gedeelte van Frankrijk heeft alles in zich om de lekkerste producten te laten groeien en bloeien. De eenvoud van de gerechten is dan ook terug te brengen op de pure ingrediënten: die hebben eigenlijk maar heel weinig bereiding nodig om tot hun recht te komen.’
voorbereiding10 minutesminutes
mayonaise10 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
6eieren
1portie zelfgemaakte mayonaise*
4takjes platte peterseliezeer fijn gehakt
instructies
Leg de eieren in kokend water en kook 8 min. Laat schrikken onder stromend koud water. Pel en snijd in de lengte door- midden. Leg de eieren met de snijkant naar beneden op een groot bord. Lepel er wat mayonaise over. Bestrooi met de peterselie.
*Meng voor de mayonaise in een kom 1 eidooier met 1 el fijne mosterd, 1 el neutrale azijn of citroensap en zout en peper. Schenk er langzaam 250 ml arachide-, maïs- of zonnebloemolie bij terwijl je stevig klopt met een garde of handmixer zodat de olie helemaal wordt opgenomen. Klop daarna voor de zekerheid nog even door.
Voedingswaarde:
calorieën: 454kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 47g
|
auteur: delicious.
Uit: De bijbel van de Franse keuken van Alain Caron