Denk je aan een winterse maaltijd, dan denk je aan een heerlijke stoofschotel. Deze variant maak je met varkensvlees, bonen en rookworst. Bak wat brood af voor erbij, zodat je ook van de laatste restjes saus kunt genieten. Bovendien kun je deze stoofschotel gerust een dag of twee koel bewaren, dan smaakt het zelfs nóg beter!Toch zin in een stoof met iets meer pit? Dan is deze Perzische stoofschotel met saffraankip, venkel & zuurbes het gerecht voor jou.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
25gboter
1teenknoflookfijngesneden
75ggerookt ontbijtspekin blokjes
1uifijngesneden
1pastinaakin niet te kleine blokjes
400gmagere varkenslappenin blokjes
1blikje tomatenpuree70 g
250mlvleesbouillon
1tlvenkelzaad
1grove rookworst
2takjes bladselderij + extra voor garnering
200gwitte bonen uit blikpot of zak
1stokbroodvoor erbij
instructies
Smelt de boter in een braadpan. Bak het spek met de ui, knoflook, pastinaak en het venkelzaad 4 min. Schep het vlees erdoor en bak 3 min. mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, leg de rookworst en takjes bladselderij in de pan en stoof het vlees in 40 min. zachtjes gaar. Schep na 30 min. de bonen erdoor. Breng de stoof op smaak met peper, bestrooi met nog wat selderijblad en serveer met stokbrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.