Het ultieme hapje vooraf bij een Italiaans diner: bruschette met tomatenconfit en ricotta. Simpel, snel klaar en ooooh zó lekker. Schenk iedereen een glas wijn in en het goede leven kan beginnen… Als je toch bezig bent, maak deze bruschette variant dan ook...
voorbereiding15 minutenminuten
kooktijd30 minutenminuten
totale tijd45 minutenminuten
ingrediënten
60mlolijfolie
2tenenknoflookfijngesneden
1elvenkelzaadgekneusd*
1tlkristalsuiker
500gkerstomaatjesgehalveerd
8sneden zuurdesembrood
250gricotta
basilicumblaadjesvoor serveren
ook nodig
bakpapier
instructies
Verwarm de oven voor op 150°C.
Meng de olie, knoflook, venkelzaad, suiker en tomaten in een kom. Breng op smaak met zout en peper en schep door elkaar. Schep de tomaten op een met bakpapier beklede braadslee en rooster ze ± 30 min. of tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
Rooster intussen het brood in de oven of grillpan. Bestrijk met de ricotta, verdeel de tomaatjes erover en sprenkel met tomatensap uit de braadslee. Bestrooi met zout en peper, leg er basilicum op en serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 455kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
* Venkelzaad is te koop bij grotere supermarkten en biologische winkels.Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies & David Morgan