Vier de nazomer met deze verrukkelijke peulen-kruidensalade, een maaltijdsalade met een feestelijk tintje. Peulvruchten zijn fantastisch, helemaal als ze ultravers zijn. Heerlijk met royaal kruiden, romige burrata en knapperige grissini. Je verdubbelt of verdriedubbelt de hoeveelheden van deze salades ook heel gemakkelijk, als je meer eters aan tafel hebt!
Dop de tuinbonen. Kook ze in ruim water met zout in 4 min. gaar. Dubbeldop de grootste. Voor de smaak én de kleur is het leuk om zowel enkel- als dubbelgedopte tuinbonen te gebruiken.
Kook de erwten in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar. Kook de peultjes in 4 min. beetgaar. Spoel de peulvruchten kort onder koud stromend water tot ze lauwwarm zijn en laat uitlekken. Meng ze met een flinke kneep citroen en de olijfolie.
Hussel vlak voor serveren de rucola en kruiden door de peulvruchten en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over een grote schaal of 4 borden en leg er de burrata bij. Serveer met de grissini.
Voedingswaarde:
calorieën: 325kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
* Burrata is bij sommige supermarkten te koop. Of neem buffelmozzarella bij deze salade.Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi Fotografie: Serge Philippi