Stoven in wijn en bouillon geeft de lamsschenkels extra veel geur en smaak. De voorbereiding is maar een halfuurtje, daarna moet het vlees drie uur stoven en wordt het botermals! De schenkels krijgen een kick als je last minute gremolata toevoegt van citrusschil, peterselie en gehakte knoflook.En dan morgen weer een dagje vega…
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd3 hourshours
ingrediënten
8lamsschenkels, op kamertemperatuur
4el olijfolie
8sjalotjes
5tenenknoflook,gepeld
500mlwitte wijn,droge
500 mlkippenbouillon+ evt. extra
400 gtomaten,pomodori, in partjes
4takjesrozemarijn
2blikken borlottibonen (800 gram),gespoeld
ciabattavoor erbij
gremolata
handvolpeterselieblad,fijngesneden
1teenknoflook,fijngesneden
1(bio)citroen,schil geraspt
instructies
Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak de lamsschenkels rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord. Schenk bijna al het vet uit de pan.
Bak in het achtergebleven vet de sjalotten en hele tenen knoflook enkele minuten op matig vuur. Schenk de wijn erbij en breng het aan de kook. Voeg de bouillon, tomaat en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan.* Breng het zachtjes aan de kook en draai het vuur laag. Stoof het vlees in minimaal 3 uur gaar. Draai tussendoor de schenkels nog een keer om in de saus. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als er te weinig vocht in de pan zit. Het vlees is gaar als het bijna van het bot valt.
Voeg 1 uur voor het vlees gaar is de borlottibonen toe en roer ze door de saus.
Meng voor de gremolata de peterselie met de knoflook en het citroenrasp. Bestrooi het vlees ermee. Geef er knapperige ciabatta bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 350kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
*Tip: Controleer halverwege de dikte van de saus en kijk of je de deksel van de pan moet halen zodat de saus gaat inkoken.Recept: Yolanda van der Jagt Fotografie: Eric van Lokven Styling: Cyn Ferdinandus Bereiding: Eke Mariën