aantal 30 | zoet | feestelijk, kerst, najaar, oudjaar | nederlands |
De beste, verse oliebollen? Die maak je natuurlijk zelf! Onze tips om de lekkerste oliebollen te maken zijn geen geheim. Zo bak je de beste: gebruik gewelde krenten voor een smeuïge oliebol, een appel voor een subtiel zuurtje. Neem ruim de tijd om het beslag goed te laten rijzen en haal een oliebollenknijper eerst even door de olie om een laagje te creëeren aan de binnenkant. Schep een bol, laat hem in de hete olie glijden en laat hem vervolgens met rust: de bol keert zich vanzelf tijdens het bakken. En dat is het! De manier om de mooiste bollen te maken, plús het beste recept. Goudbruine, krokante, luchtige en smeuïge oliebollen gegarandeerd. Happy new year!
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:45 minuten
Totale tijd:1 uur 45 minuten
* Je kunt ook tarwebloem gebruiken, maar dan worden de oliebollen iets minder luchtig.
Recepten, bereiding, tekst: Mister Kitchen. Beeld: Istock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Recept voor de perfecte oliebollen