Marineer asperges als ceviche met gember en azijn, zo blijven ze sappig en knapperig. De Italiaanse klassieker tagliata bestaat uit dungesneden biefstuk of entrecote met een dressing, rucola en parmezaan. Onze versie is met entrecote en gemarineerde rauwe asperges.
Kooktijd25 minutesminutes
Kookgerei
evt. mandoline
Ingrediënten
400gwitte asperges,geschild, in flinterdunne schuine plakjes
1sjalot,gepeld, in flinterdunne halve ringen
½rode chilipeper,zonder pitjes, fijngehakt
3takjes munt,blaadjes fijngehakt + extra als garnering
1elalcoholvrij gemberconcentraat
1elwittewijnazijn
2elolijfolie + extra om mee te bestrijken
600gentrecote
fleur de sel
Instructies
Meng de plakjes asperge met de sjalot, chilipeper, munt, het gemberconcentraat, de wittewijnazijn, olijfolie, peper en zout. Laat 15 min. marineren in de koelkast.
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de entrecote met olijfolie en gril 2-3 min. aan beide kanten. Neem uit de pan en laat verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in reepjes en bestrooi met peper en fleur de sel.
Serveer de entrecote met de aspergesalade en garneer met extra munt. Lekker met friet.
Voedingswaarde
calorieën: 351kcal
eiwit: 34g
vet: 22g
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING: LES FILLES ROUGES, FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX