Een klassieke ragù is een rijke, langzaam gegaarde saus die comfort en diepgang brengt in elk gerecht. Maar wist je dat ragù ook perfect samengaat met vis en schaaldieren? Deze versie met malse vis en sappige mosselen geeft een lichte, verfijnde twist aan het traditionele recept.
Voorbereiding40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
3elolijfolie
100gboter,in blokjes
2pastinaken,geschild en in dunne plakjes
4sjalotten,in dunne ringen
3tenenknoflook,fijngesneden
1elvenkelzaad
1elbieslook,fijngesneden
1elfijngesneden dille,+ extra plukjes dille voor erbij
125mlwitte wijn
60gbloem
1-1,2lvis- of groentebouillon
120gParmezaanse kaas,fijn geraspt
16grote panklare mosselenpanklare mosselen
16grote rauwe garnalen, gepeld met staartpuntje eraan zonder donkere darm
700gwitvis zonder vel,in 5 cm-stukken
400gverse lasagnevellen,in 5 cm-repen of tagliatelle beetgaar gekookt
warm stokbrood,voor erbij
Instructies
Verhit de olie en boter in een grote (mossel)pan. Schep hierin de pastinaak met de sjalotten, knoflook, venkelzaad en verse kruiden 4-5 min. om tot de pastinaak halfgaar is. Schenk de wijn erbij en laat inkoken tot de helft. Strooi de bloem erdoor en roer 2-3 min. tot hij gaar is, maar zonder het te laten kleuren. Schenk onder voortdurend roeren de bouillon erbij zodat je geen klontjes in de saus krijgt. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe.
Breng weer aan de kook en voeg de mosselen toe. Draai het vuur wat lager en verwarm de mosselen 4-5 min. onder regelmatig omscheppen tot ze open staan. Gooi exemplaren die niet opengaan weg. Voeg de garnalen en de vis toe verwarm 4-5 min. tot ze net gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en schep om met de pasta. Bestrooi vlak voor serveren met nog wat dille en geef er warm stokbrood bij.
Voedingswaarde
calorieën: 846kcal
eiwit: 48g
vet: 36g
koolhydraten: 78g
auteur: delicious.
Recept: Dominic Smith, Fotografie: Chris Court & Styling: Kirsten jenkins