aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | familietijd, feestelijk, weekend | frans |
Matthew: 'Ik raad aan een dubbele of driedubbele hoeveelheid te maken van de soezen. In restaurants is het gebruikelijk om soezendeeg vanuit de vriezer te bakken, dus waarom zou je dat thuis niet doen? Maak het deeg en spuit het op platte bakplaten, zet de bakplaten in de vriezer. Zodra het deeg hard is, haal je het van de bakplaat en doe je het opgespoten soezendeeg in een afgesloten bak. Nu heb je soezen klaarstaan voor wanneer je ze nodig hebt, al is het maar voor een snel toetje doordeweeks voor twee personen. Schik de bevroren soezen op een bakplaat en bak en vul ze zoals gewoonlijk. Maar zoals altijd moet je niet toegeven aan de verleiding: houd de ovendeur tijdens het bakken dicht!'
Voorbereiding:25 minuten
Kooktijd:45 minuten
Totale tijd:1 uur 10 minuten
Recept: Matthew Ryle, Fotografie: Patricia Niven.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | profiteroles met chocoladesaus