aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
nederlands |
Vis en stamppot is een combinatie waar je misschien niet snel aan denkt, maar wanneer je deze stamppot met cannellinibonen, zalm en grove mosterd probeert, wil je niet meer anders.
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1kgkruimige aardappels,geschild en in stukken
2elolijfolie
600gprei,in 1 cm dikke ringen gesneden
500gwitte cannellinibonenuit blik, afgespoeld en uitgelekt
2-3elmilde grove mosterd
200gcrème fraîche
500gwarmgerookte zalmfilet*
1handvolrucola
Instructies
Kook de aardappels in een bodem water met zout afgedekt in 20 min. zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de prei erdoor en bak in 6-8 min. beetgaar. Schep de bonen erdoor en warm ze door.
Meng de mosterd in 2-3 slagen door de crème fraîche. Verdeel de zalm in vlokken.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de prei met de bonen er luchtig door. Schep het mosterdmengsel erdoor en breng zonodig extra op smaak met zout en/of peper.
Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de zalmvlokken erover. Bestrooi met een beetje rucola.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Warmgerookte zalm koop je bij viswinkels en veel grote supermarkten. Of neem evt. 300 g gerookte zalmfilet.Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten