aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | kerst | engels |
Maak je met kerst kalkoen, dan is de kans groot dat je nog aardig wat overhoudt. En dat kun je opwarmen, maar je kunt er ook de ‘potted turkey’ van Yvette van maken. Restjes kalkoen of ander gevogelte zijn ook heerlijk voor een soepvulling.
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:5 minuten
marineren1 uur
Totale tijd:1 uur 25 minuten
* Kalkoenvlees kan van alle delen zijn, gebruik bijvoorbeeld een restje gegaard vlees van het (kerst)diner van de dag ervoor. Heb je dat niet, dan kun je een kalkoendij stoven in wat kippenbouillon. Stoof hem tot het vlees van het bot valt (2-3 uur). Laat afkoelen en pluk het vlees van het bot.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | potted turkey