aantal 4 |
hapje |
feestelijk |
internationaal |
lactosevrij
Zo heb je forel nog nooit gezien. Zijdezacht en bomvol smaak door de knoflook, citroen en cornichons (oftewel kleine, knapperige augurkjes). Dit is een hapje waar we blij van worden. Ook een lekker hapje: geroosterde hoisin-kipspiesjes.
Voorbereiding15 minutesminutes
wachten1 hourhour
Totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Kookgerei
potje of schaaltje (inh. ± 300 ml)
Ingrediënten
80gboter
125ggerookte forelfilet
½sjalotfijngesneden
½teenknoflookgeperst
2tlbiocitroenrasp
75gcrème fraîche
1tlkappertjes gerookte-paprikapoedernaar smaak
paar dragon blaadjes
1zuurdesemstokbrood
cornichonsvoor erbij
Instructies
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur, zonder te kleuren, zodat de boter wordt geklaard en de vaste melkbestanddelen naar onder zakken.
Pureer in een keukenmachine of met de hakmolen van de staafmixer de forel met de sjalot, de knoflook, het citroenrasp en de kappertjes fijn. Giet de helft van de geklaarde boter erbij samen met de crème fraîche en meng goed. Breng de forelmousse op smaak met gerookte-paprikapoeder, peper en evt. nog een beetje zout. Schep de forelmousse in een potje of schaaltje en strijk met de bolle kant van een natte lepel glad.
Schenk de rest van de geklaarde boter langzaam op de forelmousse, maar laat de vaste melkbestanddelen achter in het pannetje. Leg de dragonblaadjes in de gesmolten boter. Zet de forelmousse minstens 1 uur in de koelkast zodat de boter weer hard wordt en de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer de potted forel met sneetjes zuurdesembrood en wat cornichons.
Voedingswaarde
calorieën: 100kcal
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
voorbereiden: 1 dag van tevorenRecept: Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart